Jak malovat obrázky na kávu

Určitě jste na sociálních sítích, jako je Instagram, viděli několik velmi pěkných fotografií s šálkem kávy s kresbou. Je to něco, co se stává velmi módní a je známé jako latte art, tedy kreslení obrázků na kávu. Tato technika je vyvinuta v některých kavárnách a spočívá v tom, že barista upraví povrch kávy.

Kdo je barista?

Barista je odborník na přípravu kávy a zná techniky, jak s kávou zacházet a jak ji dokonale připravit. Aby se z nich stali dobří baristé, musí vyvinout velkou praxi, protože v barech a kavárnách pracují pod tlakem.

Jak vzniká kávové umění

Abychom mohli tvořit coffe art musíme mít na paměti některé prvky. Musíme použít napěňovač kávovaru, abychom vytvořili pěnu a dostali mléko do krému a mohli s ním lépe manipulovat. Ačkoli hlavním hrdinou je obvykle smetanové mléko, používají se také kakaový prášek a sirupy, které dávají volný průchod fantazii. Nesmíme nechat mléko vyvařit. To je velmi důležité. Při zpracování kávy může barista použít dvě techniky:

  • Volné nalévání: provádí se pomocí konvice, přičemž se obsah lehce a přesně nalije do šálku na kávu. K vytvoření kresby na kávě touto technikou je zapotřebí velká zdatnost, protože následná manipulace je minimální. Provádí se jemnými pohyby zápěstí a naléváním krémového mléka.
  • Etching: při této technice není potřeba příliš mnoho zručnosti při nalévání mléka. Poté však manipulujte s pěnou pomocí hůlek nebo tyčinek, abyste vytvořili požadovaný tvar.
  • Kombinace obou technik: obě techniky se běžně používají pro zpřesnění prvků. Tímto způsobem lze dále upřesnit detaily.

Zdobená káva

Až přijdete do kavárny a uvidíte dokonalý design při prezentaci kávy, jistě vás napadne, jak se kreslí. Po vysvětlení různých technik je k dispozici množství tvarů a vzorů, které si můžete na své latté vytvořit. Ale kde začít? Při tvorbě návrhů kávy se můžete inspirovat mnoha nápady na webu. Nejběžnější a nejoblíbenější je káva se srdcem. Pouhým pohybem zápěstí a během několika vteřin dokáží vytvořit nejrůznější tvary.

https://www.youtube.com/watch?v=UE2tGK697bo

Líbilo se vám to?

Pak vám doporučujeme použít naše personalizované hrnky. Jsou ideální pro kreslení, protože mají potřebnou výšku a hloubku, abyste mohli tyto techniky na latě rozvíjet. Přizpůsobte si svůj hrnek na kávu.