Jak ozdobit vánoční stromeček

Vánoční stromek je nezbytnou součástí vánoční výzdoby vašeho domova. Je to tradice stará několik století a v závislosti na oblasti se ji snaží vysvětlit na základě různých legend. Ve Španělsku se však začal používat až v roce 1870, kdy se Sofie Trubecká provdala za Pepeho Osoria, jednoho z propagátorů bourbonské restaurace. Dnes má každá domácnost alespoň jeden ozdobený vánoční stromek. Existuje mnoho dekorací a různých způsobů výzdoby, chcete nové nápady? Pak čtěte dál a nenechte si ujít naše nápady na zdobení vánočního stromčku.

Barevné vánoční stromky?

Pokud jste věrní tradici, měli byste zvolit typický vánoční stromek a ozdobit ho převážně červenou a zlatou barvou. Nikdo vám však nebrání v tom, abyste inovovali a byli originálnější. V závislosti na prostoru, který máte k dispozici, můžete zvolit jednu nebo druhou velikost. Vzhledem k nedostatku místa se vaše fantazie může rozběhnout na plné obrátky. Jsou i tací, kteří raději zavrhnou myšlenku tradičního stromku a zvolí dekorativní prvky. Například: vánoční stromky na zdi, nakreslené pomocí fotografií, s tyčinkami dokonale umístěnými do tvaru pyramidy, dokonce i se světýlky. Další možností jsou závěsné vánoční stromky, pokud nemáte mnoho místa. Mnoho lidí si je kupuje hotové, protože je obtížné je sestavit. Může se však jednat o jiný druh rodinné aktivity a mobilní vánoční stromek si můžete sestavit krok za krokem.

Můžete použít karton, ramínka nebo jakýkoli jiný materiál, který můžete použít ke spojení jednotlivých kusů a nakonec je zavěsit. Pokud však máte dostatek místa na stromek, můžete si v dnešní době vybrat z široké nabídky rámů. Přestože se stále nejčastěji používá jedle, existují rodiny, které dávají přednost jiným barvám. V posledních letech se nejčastěji používá zlatá a bílá, ale existuje mnoho dalších barev: stříbrná, modrá atd. Vybírají tóny používané zejména v tomto ročním období. Pokud se rozhodnete pro některý z těchto barevných stromů, nezapomeňte, že dekorace by s ním měla ladit. U bílých stromů vypadají červené a zlaté tóny obzvlášť dobře. Na stříbrných stromečcích vypadají skvěle také ozdoby v různých odstínech modré. Mějte na paměti, že v závislosti na barvě stěn a výzdobě místa, kde se bude nacházet, bude lepší zvolit jednu nebo druhou barvu stromu. Takto bude vypadat přirozeněji a bude ladit s výzdobou místnosti.

Nezapomeňte na dekorace

Pokud nevíte, jak ozdobit vánoční stromek, je důležité vzít v úvahu několik základních aspektů. Například: nepřetěžujte stromek různými vánočními ozdobami. Hledejte dekorativní prvky, které ji odliší od ostatních. Můžete ji také vyzdobit podle určitého stylu: fotografiemi, jednobarevně, tradičně, barevně... Každým dnem přibývají další a další nápady a které jsou lepší a lepší, aby byl každý rok jiný stromeček. Toto jsou některé z našich nejoblíbenějších:

Existuje mnoho dalších nápadů, které najdete všude. Klíčem k úspěchu je každoroční inovace, aby náš stromek vypadal vždy úžasně. Tyto nápady na náš stromek se chystáme uvést do praxe, který z nich je váš nejoblíbenější? Čteme vás.