Jak se připravit na návrat do školy

Návrat do běžného režimu po létě může být pro každého obtížný, zejména pro děti. Znovu vidět své spolužáky a učitele a mít každodenní režim jsou jen některé ze změn, které je čekají s příchodem září. Existuje však několik triků, díky kterým bude návrat do školy menší drama. Dáme vám několik tipů, jak se připravit na návrat do školy, a několik nápadů, které by v tomto školním roce neměly chybět v batohu vašeho dítěte.

Raději nenechte věci na poslední chvíli

Každé léto se miliony rodičů připravují se svými dětmi na začátek školy. Někteří poprvé, jiní už mají zkušenosti, ale všichni se snaží dělat to co nejlépe, aby děti začaly s nadšením. Psychologové každoročně doporučují řadu rad, které jste si jistě již zapamatovali. Je důležité zavést nový režim předem, aby postupně, až přijde září, nebyl tak náhlý. Nové časy spaní, vstávání, jídla atd. Je to také vhodná doba na přeorganizování volného času, tj. v létě jste možná trávili více času sledováním televize nebo hraním na počítači.


S návratem do školy se vracejí i povinnosti a je lepší, aby se o tom dozvěděli co nejdříve. Můžete si sestavit barevný kalendář, do kterého budete přidávat nové rozvrhy hodin, mimoškolních aktivit, domácích úkolů atd. Pokud jste nevěnovali příliš pozornosti knihám o revizi, které jste si koupili na začátku léta, je možná vhodná doba se na ně podívat. Posledních několik dní studia vám umožní začít výuku lépe připraveni a bez mezer způsobených ubíhajícími měsíci. Hledejte způsoby, jak v nich vyvolat nadšení z návratu do výuky, ale nezahlcujte je stresem nebo úzkostí. Zdůrazněte pozitivní aspekty a vnímejte je jako další etapu učení se novým pojmům.

Připravte aktovku!

Jednou z nejdůležitějších věcí, které je třeba udělat před návratem do školy, je příprava aktovky. Nakupte knihy a všechny potřebné materiály pro nový školní rok. Může to být velmi dobrá aktivita, kterou můžete s dítětem provádět před návratem do běžného života. Tímto způsobem si budou vybírat materiál, a jak jinak to udělat než s předměty, které jsou zcela přizpůsobené jejich osobě. Tak je budou chtít poprvé použít. Ve společnosti Wanapix najdete vše, co potřebujete, a můžete si ji navrhnout podle svých představ. Nezapomeňte na naše základní produkty pro tento školní rok.


Pokud potřebujete další nápady, na našich webových stránkách naleznete další položky, díky kterým bude období návratu do školy dokonalé:

Personalizované dárky pro návrat do školy