Jak si udělat přizpůsobený diář

Agendy jsou našimi největšími spojenci, kteří nám pomáhají organizovat každodenní život. Pokud patříte k lidem, kteří mají v hlavě příliš mnoho věcí, je ideální si pořídit takovou knihu, která vám pomůže naplánovat a uspořádat vaše myšlenky. Jaký typ diáře si ale vybrat? V následujících řádcích vám prozradíme, jak si vytvořit osobní diáře přizpůsobené vašemu každodennímu životu.


Jak uspořádat diář

Zapisování nám často pomáhá si věci zapamatovat. Proto si do diáře můžete zapsat všechna důležitá data a události, na které byste neměli zapomenout.

Jednou z hlavních výhod používání diáře v každodenní rutině je, že vám pomůže být produktivnější. Navíc může být velmi užitečná nejen v profesní, ale i v osobní sféře.


Tím výhody používání diáře nekončí. Pokud rádi cestujete, objevujete nové kultury nebo potřebujete obdarovat milovníka cestování, přizpůsobené deníky nebo zápisníky vám také pomohou zapamatovat si všechny podrobnosti a trasy.

Na trhu je nespočet modelů diářů a určitě jste si už nejednou říkali, že vám bude stačit kterýkoli z nich, ale proč se spokojit s klasickým diářem, když si můžete vytvořit svůj vlastní, personalizovaný model, jak vyrobit personalizovaný diář?

Jak si přizpůsobit diář

Abyste ji mohli začít přizpůsobovat, musíte si promyslet, k čemu ji budete používat. Jakmile budete mít jasnou představu o tom, co chcete, aby obsahoval, bude mnohem snazší začít vytvářet vlastní diář.


Personalizace přebalu diáře

Nezapomeňte, že vnější strana diáře je to první, co uvidíte při každém použití. Proto je důležité vytvořit design, který vás inspiruje.

Nejlepší na tvorbě personalizovaného diáře je, že na obálku můžete přidat jakoukoli fotografii, obrázek nebo text, který vám připomene hezké vzpomínky, nebo inspirativní citát. Vaší kreativitě se meze nekladou.

Obalem však možnosti personalizace nekončí. Uvnitř je toho mnohem více, co si můžete přizpůsobit.

Personalizace vnitřku diáře

  • Týdenní nebo denní zobrazení: Rozložení stránek diáře si můžete zvolit podle toho, zda chcete mít na každé stránce pouze jeden den (s větším prostorem pro psaní), nebo zda naopak dáváte přednost zobrazení celého týdne na dvou stránkách.
  • Návrh vnitřku: kombinujte své oblíbené barvy a vzory a vyzdobte si vnitřek diáře. Například milovníci jednorožců mohou na vnitřní okraje přidat malé obrázky, ti klasičtější mohou zvolit pastelové barvy a geometrické tvary a milovníci cestování najdou také speciální vzory.

Diáře různých velikostí

Pokud patříte k lidem, kteří rádi nosí diář stále u sebe, můžete se rozhodnout pro menší formáty a velikosti.

Velmi oblíbené jsou diáře formátu A6, které jsou i přes svůj rozměr 10,5 x 14,80 cm ideální velikostí pro nošení v kabelce, abyste si mohli kdykoli udělat důležité poznámky.


Pokud naopak patříte k těm, kteří si rádi zapisují každou důležitou událost nebo vyplňují každý detail, možná vás zaujme vytvoření vlastního diáře formátu A5. Jedná se o diář standardní velikosti s ideální velikostí pro všechny potřebné poznámky.

A díky své velikosti se skvěle hodí i do batohů nebo velkých tašek, takže nebudete mít žádnou výmluvu, proč ho nepoužívat.

Zatím jsme si vytvořili osobní diář od základu podle našich představ. Poslední detail jsme si však nechali na konec.


Ve Wanapix si můžete vybrat počáteční měsíc svého diáře! To znamená, že nemusíte čekat až do konce roku nebo do září, abyste získali svůj roční nebo školní diář, ale můžete si vybrat měsíc, který vám vyhovuje.

Ve Wanapixu zjistíte, jak vytvořit přizpůsobené diáře. V našem jednoduchém editoru si budete moci vytvořit osobní diář v několika snadných krocích.

Zahrnuje personalizaci: obálky, vnitřního designu, velikosti, barvy kroužku, zobrazení stránky a počátečního měsíce. Organizace ještě nikdy nebyla tak zábavná!