Jak udělat jídlo zábavou

Dát najíst díěti je výzvou, se kterou se všichni rodiče denně potýkáme. Proč je pro děti tak těžké jíst zdravě a jak můžeme udělat z jídla nebo svačiny zábavu? V tomto článku nabízíme několik nápadů na zábavné pokrmy pro děti z ovoce a zeleniny.

Rodičům, kteří se den co den bojí svačiny: nebojte se, nejste sami!

Je jasné, že pro malé děti není talíř se zeleninou, kousek ovoce nebo talíř s rybou tak lákavý a atraktivní jako sladkosti, pečivo nebo sendviče.

Z tohoto důvodu je velmi důležité, aby byly děti již od útlého věku vychovávány ke správné výživě: zdravé a udržitelné. Vysvětlování výhod a přínosů konzumace zeleniny jim pomůže uvědomit si, jak je důležité, aby vyrůstaly silné a zdravé.

Co ale můžeme udělat pro to, aby svačiny nebyly tak nudné? Koukněte na tyto zábavné nápady:

Zábavná jídla se zeleninou

Zelenina je klíčem k vyvážené stravě, a to jak k večeři, tak k obědu. Díky těmto nápadům se budou děti doma na jídlo těšit.

Zmrzlina ze zeleniny a vejce: Podívejte se, jak snadné je vytvořit kombinovaný pokrm z různých potravin. V tomto příkladu byla vytvořena zmrzlina s chlebovým základem ve tvaru kužele. Zmrzlinu imitují plátky různých druhů zeleniny (cuketa, rajče, brambora, olivy). Kromě toho je součástí i vejce natvrdo. Super kompletní a zábavné jídlo.

Zdroj: Pinterest

Zdroj: Pinterest


Zábavné ovocné svačiny

V tomto věku si děti chtějí jen hrát, běhat, skákat, bavit se a experimentovat.

Hlavní myšlenkou tohoto článku je spojit všechny tyto činnosti dohromady a přiblížit je potravinám.

Mořské dno s ovocem: vytvořte si vlastní akvárium nebo mořské dno s vodními živočichy z ovoce. Myslíme si, že je to velmi originální nápad, jak vyzkoušet různé druhy ovoce. Co myslíte? Líbí se nám nápad vytvořit želvu s kiwi a hrozny. A k tomu nikdy neuškodí mít trochu energie s jejich oblíbenými cereáliemi, které simulují podlahu.

Zdroj: Pinterest

Zdroj: Pinterest


Kočka s ovocem: Jedno z našich nejoblíbenějších jídel. Popusťte uzdu své fantazii. S borůvkami, jahodami a trochou kiwi můžete vytvořit tuto originální kočičku. Malé děti budou mít ze svačiny radost.

Zdroj: Pinterest

Zdroj: Pinterest


Další nápady, jak proměnit jídlo v něco zábavného

S jídlem se nedá jen tak experimentovat - napadlo vás někdy, že by se ti nejmenší mohli bavit s vlastním personalizovaným talířem?

Nyní si můžete vytvořit personalizované a zábavné plastové talíře s libovolnou frází, fotografií nebo designem. Výhodou tohoto nádobí je navíc to, že je zcela nerozbitné. Nezáleží na tom, kolikrát ho upustíte na zem, protože se nerozbije.

Nerozbitný plastový talíř

Nerozbitný plastový talíř


Nezapomeňte, že ode dneška můžete jakékoli zdravé jídlo proměnit ve hru, kterou budou s chutí hrát!