Jak umístit ozdoby na vánoční stromeček

Vánoce jsou obdobím, které má rád téměř každý. Pro někoho je to čas štěstí a radosti, kdy je celá rodina pohromadě. Pro jiné to může být nostalgický faktor. Ale v každém případě je to výjimečné roční období.

A dá se říci, že Vánoce v domácnosti začínají dnem, kdy je celý dům vyzdoben: dekorace, vánoční figurky, betlém... a samozřejmě vánoční stromek jako hlavní dekorativní prvek, který je jasně viditelný v obývacím pokoji.

Neměli bychom však stromeček zdobit jen tak: existují určité tipy, díky kterým bude vánoční stromek vypadat lépe. Zejména v případě vánočních koulí, které jsou spolu se světly nejcharakterističtějším prvkem stromku. V tomto článku vám pomůžeme správně umístit ozdoby na vánoční stromek.

Jak umístit ozdoby na vánoční stromek?

Jakmile budete mít před sebou "nahý" stromeček a všechny vánoční ozdoby již po ruce, začněte je umisťovat v pořadí podle velikosti: nejprve největší ozdoby a nakonec ty nejmenší, pokud máte ozdoby různých velikostí.

Pokud jde o polohu, snažte se o určitý řád, symetrii. Můžete například rozdělit strom (myšlenkově) na mřížky a umístit kuličky symetricky. Doporučujeme kličkovat, aby byl výsledný efekt krásnější.

Co dřív, světla nebo ozdoby?

Není pochyb o tom, že nejdřív půjdou ozdoby! Stejně jako všechny závěsné ozdoby, které chcete umístit na vánoční stromek. A když máte vše zavěšené a dobře rozmístěné, umístěte světla na konec, obklopte stromek symetricky, nenechávejte neosvětlená místa a jiná s příliš mnoha světly pohromadě. Můžete to udělat spirálovitě, zdola nahoru.

Kolik ozdob dát na stromek?

Podle odborníků na výzdobu se sice doporučuje být při vánočním zdobení domácnosti zdrženlivý a příliš ji nepřetěžovat, ale vánoční stromek může být pravým opakem. Vánoční stromek nevypadá špatně, pokud je plný ozdob, koulí, světýlek atd.

Samozřejmě bez překročení hmotnosti, kterou strom unese. Neměla by se převracet nebo být zkroucená na jednu stranu. Ale s trochou vkusu a zdravého rozumu ano, stromek můžete ozdobit spoustou vánočních ozdob.

Jaké barvy by měl mít vánoční stromek?

Existují tradiční vánoční barvy, které nikdy nevyjdou z módy. Na jedné straně je zlatá, která je klasickou vánoční barvou. Připomíná barvu šampaňského, kterým si připíjíme, a představuje eleganci v době, kdy si všichni oblékáme své nejlepší šaty.

V kombinaci se zlatou je červená. Třeba oblek Santa Klause nebo barva vánočních punčoch visících na krbové římse.

Tyto dvě barvy jsou základní. Kromě toho vždy vypadají dobře jemné růžové barvy, které vyjadřují klid. Nebo pergamenové a světle hnědé, které působí tradičním, rustikálním a domáckým dojmem.

Proto se při zdobení stromečku barevnými vánočními ozdobami snažte, aby v nich byly zastoupeny všechny tyto barvy.

Nezapomeňte, že ve společnosti Wanapix si můžete vánoční ozdoby přizpůsobit podle vlastních představ, a to pomocí fotografií svých blízkých nebo jejich jmen, jakož i libovolného designu nebo barev: