Skandinávská vánoční výzdoba: jak ji přizpůsobit svému domovu

Nastal čas (pokud jste tak ještě neučinili) pustit se do práce, aby výzdoba vašeho domova měla ten správný vánoční nádech, který všichni tak milujeme. Ať už patříte k těm, kteří vánoční stromek staví už v polovině listopadu, nebo to necháváte na poslední chvíli, v tomto článku jsme pro vás připravili nejlepší nápady na výzdobu ve skandinávském stylu, které můžete uplatnit v praxi.

Dekorace v nordickém stylu se vyznačují jednoduchostí, jasem a hřejivostí. Dobrým výchozím bodem je zbavit místnost všech prvků, které ji nenaplňují, ale naopak ji zahlcují a znepřehledňují.

Vyprázdněte police a umístěte do nich svíčky, sněhovou kouli nebo výrobky, které vyrobily vaše ratolesti.

Dalším z hlavních prvků v domácnosti v době Vánoc je stůl. V období plném návštěv a oslav se večery strávené u stolu prodlužují a prožívají se nezapomenutelné chvíle.

Zkuste jít ještě o krok dál a vyberte si speciální nádobí, personalizovaný ubrus nebo dokonce látkové ubrousky se jmény vašich hostů. Jsme si jisti, že všichni zůstanou s otevřenou pusou a budou nadšeni detaily.

Nakonec je čas zmínit se o vánočním stromečku a nekonečných možnostech jeho zdobení. Od řetízků, hvězdiček, pozlátek a mnoha dalších ozdob až po možnost co největšího personalizování pomocíkreseb, fotografií a ručních prací. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli možnost, nezapomeňte, aby byla vždy jedinečná a odpovídala vašemu stylu.