10 věcí, které můžete dělat v létě s dětmi

Léto je tady! Dlouhé noci, horké dny, zábava a rodinné radovánky jsou zpět. Léto s dětmi znamená více volného času, ale také zvyšuje pravděpodobnost nudy.

O prázdninách tráví děti více času doma a místo pevného rozvrhu mají více volného času. Proto je důležité naplánovat léto s dětmi co nejdříve. Zejména v rodinách, kde rodiče v těchto měsících pracují, bude klíčové zavést určitý režim a rozvrh. Dnes jsme pro vás připravili 10 věcí, které se dají dělat v létě s dětmi doma i mimo domov. Nenechte si je ujít!

Co podniknout v létě s dětmi?

Děti všech věkových kategorií se těší na léto, aby měly trochu volného času, ale při takovém množství času stráveného doma se občas stane, že se děti začnou nudit. Nebojte se, můžeme vám pomoci!

Na internetu najdete miliony aktivit, jak strávit léto s dětmi. Sestavili jsme pro vás seznam nejoriginálnějších, nejjednodušších a nejvhodnějších aktivit pro celou rodinu.

Karetní hra "Uno"

Karetní hra "Uno"


První věc, kterou můžete udělat, je vytvořit flexibilní rozvrh a rutinu, aby děti nějakým způsobem neztrácely pojem o čase. To jim pomůže udržet si určitou rutinu, aby pro ně po příchodu září nebylo příliš obtížné přizpůsobit se návratu do školy.

Úkoly a aktivity, které jsme sestavili, se liší podle věku dítěte a můžete si je také přizpůsobit a přizpůsobit svým vlastním možnostem. Jdeme na to!

Plány s dětmi na léto

Objevovat: pokud máte děti a přemýšlíte, co dělat v létě, je to pro nás ta nejlepší možnost. Cestujte, poznávejte a objevujte nová místa. Rodinná dobrodružství jsou v létě klasikou a mají zaručený úspěch. Vezměte své ratolesti na nová místa, prozkoumejte nová města nebo se projděte přírodou. Ale pozor na horko! Pro vycházky a procházky byste si měli vždy vybrat nejvhodnější dobu. A nezapomeňte se neustále hydratovat pomocí lahví s vodou. Děti si pití vody s personalizovanou lahví určenou právě pro ně určitě zamilují.

Zchladit se: Odpoledne u bazénu s kamarády nebo výlet na pláž obklopenou pískem a mořem jsou nejlepšími letními plány s dětmi. Na pláži se můžete občerstvit něčím chladivým, abyste doplnili energii pod slunečníkem a pokračovali ve hře! Plány v přírodě máme rádi, a tak jsme se rozhodli pro dobrodružné koupání v řece, což je zážitek i pro ty nejmenší!

Plážová osuška

Plážová osuška


Vařit: Jednou z nejlepších letních aktivit pro děti je bezpochyby vaření. Pořiďte jim přizpůsobenou zástěru se jménem, aby se cítili jako profesionální kuchaři, a nechte je experimentovat s jídlem. Vaření bude jedním z nejzábavnějších způsobů, jak strávit letní dopoledne. Všimněte si těchto chutných receptů: koláče, zdravé domácí nanuky, domácí pizza, ovocný kebab a mnoho dalších možností pro děti.

Zástěra s vlastním potiskem

Zástěra s vlastním potiskem


Hraní a pohyb: malování, tanec, běhání, skákání a zábava s kamarády nebo sourozenci. Existují tisíce způsobů, jak se děti mohou zabavit, a většina z nich je společná pro všechna roční období, bez ohledu na to, zda je horko nebo zima. Dnes vám však doporučíme několik super originálních a personalizovaných letních her pro děti. Co třeba hra "Number One" s personalizovanými fotografiemi těch nejmenších? Pokud máte rádi tradiční hry, nemůžete si nechat ujít Člověče, nezlob se! nebo Husu určenou pro nejmenší a s jejich fotografiemi. Vyberte s nimi jejich nejlepší fotografii a pojďte si hrát!

Speciální letní plány: Jednou týdně se můžete s celou rodinou dohodnout na speciálním plánu. Můžete například stanovat na zahradě nebo na terase, spát pod širákem, uspořádat rodinný piknik, letní kino s filmem, který máte všichni rádi, karaoke, hledání pokladu v okolí domu nebo založit městskou zeleninovou zahrádku.

Učení se a upevňování si znalostí: Léto s dětmi je synonymem štěstí a dobrodružství. Je však důležité, aby děti pokud možno nevypnuly úplně a pokračovaly v učení nebo upevňování svých znalostí. Abyste je nenasytili, je nejlepší stanovit rozvrh domácích úkolů, aby děti věděly, kdy je čas se učit. Podporujte čtení, psaní a matematiku, ale nechte je učit se a zajímat se i o další předměty.

Zápisník s fotkou

Zápisník s fotkou


Ruční práce: Probuďte v nich umělce. Se zápisníkem a tužkou dokážou děti zázraky. Můžete však jít mnohem dál a použít recyklované materiály k vytvoření vlastních her. Použijte kartonové krabice, ruličky od toaletního papíru nebo plastové lahve a vdechněte jim nový život.

Pomoc při domácích pracích: Jestli děti něco rády dělají, pak je to napodobování dospělých. Co je lepšího než pomoc při domácích pracích! Můžeme začít tím nejjednodušším, a to zavedením rutinních postupů pro sbírání hraček, úklid pokoje, pomoc mamince a tatínkovi při prostírání nebo při nakupování. Děti se rády cítí užitečné, proto je ze svých plánů nevynechávejte.

Nuda: Někdy vnímáme nudu jako negativní aspekt. Nic však nemůže být vzdálenější pravdě. Dopřát dětem čas na nudu je jednou z nejdůležitějších věcí, které je třeba v létě udělat. Sami začnou experimentovat a podpoří svou kreativitu a představivost. Zkuste je nechat vymýšlet nové plány a aktivity.


Pokud máte pochybnosti o tom, co dělat v létě s dětmi, nezapomeňte, že by se měly především bavit. Děti by měly mít možnost být dětmi: hrát si, zašpinit se, nudit se a především být šťastné!


Můžete nám říci více možností a aktivit pro děti v létě? Čteme vás. Navštivte naše webové stránky a podívejte se na naši novou letní kategorii pro malé i velké.