Jak umýt láhev z nerezové oceli

Čištění nerezové láhve je téma, které vyvolává pochybnosti, protože, jak už možná víte, a pokud ne, zde vám to objasníme: nedoporučuje se používat myčku nádobí. Nerezové láhve by se měly mýt ručně. Podrobněji vysvětlíme, jak nejlépe tento typ láhve umýt.

Naplňte zhruba do poloviny láhev vlažnou vodou s trochou jaru. Stačí jen několik kapek. Poté láhev uzavřete, ujistěte se, že je uzávěr pevně zašroubován, a několik sekund (nejméně 10 sekund) s ní silně třepejte. Zbývá jen odšroubovat uzávěr a vyprázdnit nyní mnohem čistší láhev.

Chcete-li ji vyčistit ještě důkladněji, můžete tento postup ještě několikrát zopakovat. Pro vysušení vložte láhev bez uzávěru a dnem vzhůru do obvyklého odkapávače na nádobí.

Pokud chcete čistit ještě důkladněji, můžete použít kartáče na láhve. Jedná se o velmi dlouhé kartáče, které vám umožní vydrhnout i ty nejhlubší a nejhůře přístupné části vaší ocelové láhve. Tuto metodu doporučujeme zejména v případě, že byla láhev použita pro jiné tekutiny než přírodní vodu (káva, nealkoholické nápoje atd.).


Nesmíme zapomenout na uzávěr, zejména pokud je šroubovací. V takovém případě můžete použít houbičku navlhčenou ve vodě s jarem, kterou potřete vnitřní i vnější stranu a pokusíte se dostat do vnitřních částí uzávěru.

Jak vidíte, mytí nerezové láhve je velmi jednoduché, i když ji nemůžeme dát do myčky nádobí, protože by se výrobek mohl při tak agresivním mytí při vysoké teplotě po tak dlouhou dobu brzy znehodnotit.


Tento typ lahví je tak oblíbený, protože materiál je velmi bezpečný, dobře udržuje teplotu tekutin a nemění jejich chuť. Velmi často se používá doma, v práci, ale i na výletech, exkurzích, ve školách... zkrátka je to víceúčelový produkt.

Pokud potřebujete láhev, která je navíc mimořádně originální, ať už jako dárek, nebo pro sebe, doporučujeme vám podívat se na personalizované ocelové láhve, které máme v prodeji v internetovém obchodě Wanapix:

Zobrazit personalizované láhve z nerezové oceli