Snadné ruční práce s dětmi

Často přemýšlíme o tom, jaké snadné ruční práce můžeme doma s dětmi dělat, které jsou jednoduché, originální a které nám umožní zabavit ty nejmenší a zároveň je bavit a učit se. Zde je 5 návrhů, které můžete udělat kdykoli odpoledne a které nevyžadují mnoho materiálu.

Malování váz nebo sklenic

Je to zábavný způsob, jak recyklovat a využít výtvory našich dětí jako dekorativní prvek. Stačí zachránit skleněné nádoby nebo vzít staré vázy, které se vám nelíbí, a dát jim nový vzhled pomocí barvy.

K tomu budeme potřebovat bílou barvu, štětec a další barvy. Nejdříve sklenici očistěte vodou a mýdlem, abyste odstranili veškeré nečistoty, a nechte ji zcela vyschnout. Po zaschnutí naneseme vrstvu bílé barvy, aby se následná barva dobře usadila se všemi svými tóny. Nechte ji 24/48 hodin zaschnout (v závislosti na typu zvolené barvy) a poté ji natřete zvolenou barvou. Jednou z možností je natřít celý květináč jednou barvou, ale můžete být také originální a experimentovat s tečkami, pruhy nebo koláží.

Látková strašidla

K této výrobě budeme potřebovat několik kusů bílé látky o rozměrech 20x20 cm (tolik, kolik strašidel chceme vyrobit). Budeme také potřebovat několik provázků vlny, alobal, plastové oči a černou fixu.

Z alobalu vytvoříme několik kuliček o průměru 2/3 cm (budou sloužit jako hlavy strašidel). Poté je přikryjeme kousky látky a svážeme vlněnou šňůrkou. Nakonec přilepíme oči pomocí horkého silikonu a nakreslíme ústa fixem na látky.

Hliněné figurky

Zde je recept na domácí výrobu hlíny. Budete potřebovat sůl, vodu, hrnec, lžíci a kukuřičnou mouku. Do hrnce nalijte 2/3 šálku vody a 2 šálky soli. Přivedeme ji k varu a jakmile se voda začne vařit, vypneme oheň.

Přidejte 1 šálek kukuřičného škrobu a 1/2 šálku studené vody a směs promíchejte. Měla by začít okamžitě houstnout; pokud se tak nestane, zapněte nízkou teplotu a směs intenzivně míchejte, aby zhoustla. Nechte vychladnout. Po 24 hodinách můžeme z naší směsi s dětmi vyrábět nejrůznější figurky.

Domácí sliz

Pokud sliz ještě neznáte, musíte vyzkoušet tento recept, abyste si ho mohli vyrobit doma a uvidíte, jak si s ním děti budou hrát. K výrobě tohoto výrobku potřebujeme 1 šálek vody, 1 šálek kukuřičné mouky, tempery a plastovou nádobu na míchání.

Abychom si vytvořili vlastní sliz, musíme smíchat kukuřičnou mouku s vodou v nádobě. Pak přidáváme barvu postupně, dokud nezískáme požadovaný odstín.

Kreslení temperkami

To je jedna z činností, které mají děti nejraději. Budete k tomu potřebovat temperky v různých barvách (vhodné jsou i vodovky), štětce a karton.

Jakmile jsou všechny materiály na místě, můžete dětem pomoci tím, že jim řeknete, co mohou namalovat, nebo necháte jejich fantazii pracovat. Nezapomeňte nechat kresby po dokončení dobře uschnout, aby se nerozmazaly nebo nepoškodily.

Proměňte jejich ruční práce v suvenýry

Na památku si můžete jejich ruční práce vyfotografovat a udělat z nich personalizované dárky. Můžete si také naskenovat jejich kresby a vytvořit si vlastní hrnky, tašky, pouzdra na mobilní telefony, fotoplátna... cokoli vás napadne!