Tipy jak na výlet na pláž s miminkem

Léto je tady! Je čas na pláž a skvělou rodinnou dovolenou. Ať už jste novopečení nebo zkušení rodiče, tyto rady na výlet na pláž s malými dětmi vám nesmí chybět.

Níže vám poradíme, na co byste při cestě na pláž s vašimi nejmenšími neměli nikdy zapomenout.

Jít na pláž s miminkem

Jít na pláž s kojenci nebo batolaty může být odysea nebo zábavný zážitek. Nenechte si proto ujít několik užitečných rad, které vám pomohou.

V první řadě byste měli vědět, že podle odborníků není vhodné chodit na pláž s dětmi mladšími 6-8 měsíců. Důvodem je to, že přímé sluneční svícení jim může způsobit úpal vzhledem k citlivosti jejich kůže.

Pokud se vašemu miminku bude brzy rok, doporučuje se chodit na pláž v chladnějším období, kdy jsou sluneční paprsky méně škodlivé. Tedy brzy ráno nebo pozdě odpoledne a vždy dobře vybaveni čepicí nebo lehkým tričkem, které je chrání před sluncem.

Věci na pláž s dítětem

Čerstvé jídlo a voda: V létě je nejdůležitější udržovat stálou hydrataci (jak u dospělých, tak u dětí). Nezapomeňte si proto do plážové tašky přibalit studenou vodu a svačinu. Nejlepší volbou je vždy ovoce, které je udrží dobře hydratované a plné energie.

Plážové hračky jsou skvělým způsobem, jak zabavit děti na pláži. Klasikou, která nesmí chybět, je kbelík a rýč. Existuje však mnoho dalších originálních možností, jako jsou cedníky, sady forem atd. Ujistěte se, že zakoupené nafukovací hračky do vody splňují všechny bezpečnostní předpisy.

Dětské plážové ručníky: Na pláž je nutné vzít si velký ručník, který se stane vaším víceúčelovým ručníkem. Miminko si na něm může hrát pěkně ve stínu, slouží k přebalení nebo si něm bude moct dokonce zdřímnout.

Důležité je, abyste měli k dispozici co nejvíce prostoru, abyste se cítili pohodlně. Nezapomeňte jim do tašky přidat ručník navíc, do kterého se mohou zabalit, až vylezou z vody - nejzábavnější variantou jsou ručníky s osobním motivem!

Dětské doplňky: Nezapomeňte na nepromokavou toaletní tašku nebo malou taštičku na osobní hygienické potřeby. Kapesníky, čisté spodní prádlo, hřebeny. Čím vodotěsnější, tím lepší, protože tak zabráníme vniknutí písku dovnitř a můžeme je udržet suché a čisté po celou dobu pobytu na pláži.

To je jen několik nápadů a tipů, jak se s dětmi vydat na pláž. Je však třeba mít na paměti mnoho dalších věcí, například jaký opalovací krém je vhodný pro miminko. Nikdy se neunavíme opakovat, že je třeba malé děti často ochlazovat a vždy je ponechávat ve stínu.