Jak připravit nezapomenutelný letní večer

Vždy je vhodná doba na setkání s lidmi, které máte rádi. Nemusíte mít žádný důvod, stačí si užít jejich společnost a dobré jídlo. Léto a pěkné počasí jsou ideální pro uspořádání večeře doma nebo venku. Pokud chcete své hosty něčím překvapit, dáme vám několik tipů pro nezapomenutelný letní večer.

Cizokrajné příchutě

Když pořádáme večeře s přáteli, občas se ani nesnažíme být originální Nechceme komplikace a aby byl každý v pohodě a užil si večeři s typickými pokrmy, o kterých víme, že nezklamou. Čas od času je však dobré inovovat a zkoušet různé věci. Tematické večírky jsou vždy dobře přijímané, tak proč je neuskutečnit ve formě večeře? V komornější atmosféře můžete připravit degustaci s těmito tématy:


Tropický nádech

Proměňte svou zahradu na noc v malý ráj. Dávejte pozor na přípravu, není to jen další večeře. Na stole použijte dekoraci v bílých tónech a květy mnoha barev, aby více vynikly. Slupku od ananasu můžete použít jako "vázu", vypadá skvěle a je to velmi originální. Pokud máte bazén, nafoukněte několik barevných balónků a položte je na něj, bude to vypadat velmi vesele a plavání s nimi bude zábavné. Samozřejmě nezapomeňte na osvětlení: lucerny nebo LED girlandy. Co se týče jídelního lístku, nejlepší je něco lehkého a nejvíce si vystačíte s dezertem: ovocnými špízy nebo sorbety různých chutí. Budete si moci připravit jedinečný večer.

Vesnický nádech

Pokud chcete inovovat, ale bez přílišných změn, můžete vytvořit večeři v rustikálním stylu.

Rustikální večere

Dřevěný stůl, typický pro parky, může být ideálním prostředím. Jako výzdobu použijte zelené nebo oranžové ubrusy v jasných barvách a slunečnice jako květiny na stole. Je to jednoduchý styl, ale velmi dobře se hodí, pokud je to to, co hledáte. Na jídelním lístku nesmí chybět typický bochník chleba a jemné víno. Můžete být tak inovativní, jak chcete. Můžete připravit typické recepty vaší vesnice jako svačinu i jako hlavní chod.

Nebo se odprostěte od všech tradičních pokrmů a rozhodněte se uspořádat exotické jídlo.

Exotická večeře

Pokud máte zahradu s trávníkem, dejte si polštáře a deky na zem k sezení. Použijte nižší stůl a ozdobte ho lucernami se svíčkami a pouštními květinami. Pokud máte v okolí stromy, můžete jako dekoraci použít bílá nebo barevná světla. V rámci menu si můžete vybrat malé ochutnávky různých kultur nebo se rozhodnout pro jednu: například mexickou nebo orientální. Popusťte uzdu své fantazii, existuje mnoho dalších témat, která vám zpříjemní večer.

A pokud chcete, aby to byla ještě větší zábava, můžete obléct tématické oblečení.

Při svíčkách

Jsou výjimečné okamžiky, které vyžadují jinou atmosféru a větší přípravu. Pokud se chystáte oslavit důležité datum, je nyní čas vytáhnout všechny trumfy a připravit večer, který bude na úrovni. Ideálním místem pro uspořádání může být zahrada nebo terasa. Můžete vytvořit cestu z okvětních lístků, kterou bude váš partner sledovat, dokud nedosáhnete stolu.


Svíčky hrají zásadní roli, dodávají tolik potřebnou romantiku. Můžete je umístit na stůl, kolem stolu nebo, pokud máte bazén, plovoucí ve vodě. Vytvoříte tak romantickou atmosféru. Pokud dáváte přednost LED diodám, jsou girlandy ideální, ale budete kolem sebe potřebovat prvky, které je budou držet, aby mohly viset nad stolem. Dalším krokem je výběr dekorativních prvků, které na stůl umístíte. Pokud jste se rozhodli pro běhoun s okvětními lístky, neobejdete se ani bez krásných květin, které budou zdobit stůl. Důležité je také použité prostírání, protože se to všechno sčítá. Pastelové a červené tóny jsou pro tento typ příležitosti romantičtější. Protože se jedná o výjimečný okamžik, stojí za to strávit v kuchyni trochu více času. Složitější pokrmy, které jsou časově náročnější a které vás potěší. Pokud máte nějaké, je to ten správný okamžik k jeho darování.

Písek, měsíc a moře

Kdo by nesnil o letním večeru pod měsícem na pláži. Je to velmi romantický nápad, ale může být ideální i pro celou rodinu. Na některých plážích jsou k tomuto účelu zřízeny plochy s dřevěnými stoly. Můžete si ale také sami vyhledat místo, kde není příliš mnoho lidí, a využít k tomu piknikovo deku jako podložku pro pokrm. Je vhodnější zvolit večeři než oběd, a vyhnout se tak nejsilnějším slunečním hodinám. Ideální je svačina a večeře, při které můžete pozorovat západ slunce a najít příjemnější teplotu. Pokud jedete s dětmi, jsou týpí velmi pohodlná a děti si v nich mohou lehnout, pokud jsou unavené. Můžete si také vzít polštáře pro podporu a pohodlí a LED svíčky pro osvětlení, aniž byste riskovali, že něco zapálíte. Před odjezdem si sepište seznam všeho, co potřebujete, abyste na nic nezapomněli. Jídlo by mělo být připraveno předem, je lepší, když je čerstvé, aby se dalo lehčeji pít.


Hry, knihy a hudba jsou jen některé z věcí, které vám nesmí chybět a které vám zpříjemní večeři. Po skončení jídla nezapomeňte vše posbírat, abyste po sobě nenechali žádné odpadky. Jako rodina, jako pár, s přáteli, připravte intimní setkání a překvapte je jen tak. Který ze všech těchto nápadů?

Na jakou máte chuť?